Cancerul ar putea fi diagnosticat cu ajutorul unui test de respiraţie

Spread the love

Cercetătorii de la Institutul de Cercetare a Cancerului Cambridge din Marea Britanie au prezentat un aparat inovator de respirație care ar putea ajuta la diagnosticarea mai multor tipuri de cancer, care va fi testat timp de doi ani pe un eşantion de 1.500 de oameni cu diverse tipuri de cancer. Recrutarea a 1500 de pacienți pentru lansarea clinică a studiului PAN Cancer pentru detectarea precoce a cancerului în respirație a fost anunțat de Owlstone Medical și Cancer Research UK.

Mostrele vor fi colectate la Spitalul Addenbrooke din Cambridge de la pacienți care au fost consultați de medicul lor general cu tipuri specifice de cancer suspectat. Înainte de alte teste diagnostice, probele de respirație vor fi colectate utilizând Owlstone Medical ReCIVA Breath Sampler și procesate în laboratorul Owlstone Medical's Breath Biopsy din Science Park din Cambridge.

Probele, care vor fi apoi colectate la Spitalul Addenbrooke, vor include indivizi sănătoși ca controale de încercare, pentru a analiza compuși organici volatili (COV) în respirație. Va exista o "prejudecată regională pentru recrutare", potrivit unui purtător de cuvânt al Owlstone. Cercetatorii din studiul colaborativ folosesc platforma Owlstone Medical's2 Breath Biopsy pentru a colecta probele. Studiul a fost inițiat la pacienții cu cancer sde esofag și stomac și se va extinde la cancerele de prostată, rinichi, vezică, ficat și pancreatic în următoarele luni.

Probele vor fi confruntate cu analizele pacienţilor, pentru a se stabili dacă indică în mod corect tipul de cancer de care suferă aceştia.

Sursa //www.cambridgeindependent.co.uk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *