Studiu al Universității din Massachusetts: nou tratament pentru cancerul de sân

Spread the love
sursa: www.everydayhealth.com/

Rezultatele unui studiu efectuat de neurologii de la Universitatea din Massachusetts Amherst sugerează că este necesară o nouă abordare pentru a reduce efectele adverse ale inhibitorilor de aromatază, dar și pentru a preveni dezvoltarea cancerului de sân.

Terapiile disponibile în prezent pentru tratarea cancerului de sân au efecte adverse precum precum bufeuri, anxietate și depresie. În cadrul cercetărilor, oamenii de știință au descoperit că inhibitorii de aromatază suprimă sinteza estrogenului în țesuturile organismului. De asemenea, rezultatele pot explica unele dintre efectele negative și pot oferi o perspectivă asupra viitoarelor terapii.

Oamenii de știință au studiat un mic grup de marmote, atât de sex masculin, cât și feminin, deoarece creierele lor sunt asemănătoare cu cele ale oamenilor. Studiul a permis cercetătorilor să evalueze comportamentul cognitiv, reglarea termică și schimbările neuronale în grupul tratat cu medicamente destinate tratării cancerului de sân. Aceștia au descoperit unele aspecte legate de deficitul de memorie, dar și un deficit în capacitatea corpului de reglare a temperaturii.

“În hipocampus, care este considerat a fi esențial pentru funcțiile de învăţare și de memorie, în loc de reducerea nivelurilor de estrogen, am constatat că medicamentul a provocat o creștere paradoxală a nivelurilor de estrogen. Credem că hipocâmpul a sintetizat proprii estrogeni pentru a compensa nivelurile scăzute din țesuturile periferice. Conform rezultatelor noastre, mecanismul pentru un efect advers asupra memoriei poate fi produs de o creștere a sintezei de estrogen în hipocampus”, a afirmat dr. Gervais.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *