Exercițiile fizice te pot ține departe afecțiunile inimii

Spread the love
Sursă foto:  https://www.theepochtimes.com
Sursă foto: https://www.theepochtimes.com

 

Potrivit cercetătorilor, un stil de viață sedentar poate provoca o afecțiune a transportului sângelui în corp, ceea ce poate crește riscul de îmbolnăvire a inimii și a vaselor de sânge. Noua cercetare publicată în Fiziologia Experimentală sugerează că efectuarea unor exerciții simple înainte de culcare  ar putea ajuta la prevenirea acestor probleme.

Studiile anterioare au demonstrat că sedentarismul determină o scădere atât a fluxului sanguin la nivelul membrelor, cât și capacitatea arterelor mari de a se lărgi, pentru a se adapta fluxului sanguin crescut. Acesta este primul studiu care demonstrează că și 10 minute de repaos sunt suficiente pentru a reduce fluxul sanguin la nivelul picioarelor și afectează funcția vaselor mici de sânge. Această lucrare demonstrează, de asemenea, o reducere a funcției vaselor mici de sânge la întindere. Cu toate acestea, acest studiu sugerează că s-ar putea inversa această depreciere în funcție prin efectuarea de exerciții fizice simple care implică picioarele. Aceste constatări sunt importante pentru creșterea înțelegerii asupra impactului negativ al inactivității fizice și sedentarismului asupra funcției vaselor sanguine și asupra aprovizionării cu sânge a picioarelor.

În cadrul cercetărilor, oamenii de știință a folosit o tehnică de ultrasunete Doppler pentru a măsura fluxul sanguin și au examinat măsura în care vasele de sânge s-au extins la 18 bărbați sănătoși, tineri. Aceste măsurători au fost făcute înainte și după o perioadă de 10 minute de stat, sau în timpul unei perioade de odihnă. Rezultatele au arătat că o perioadă de 10 minute de stat a redus capacitatea de creștere rapidă a fluxului de sânge.

Studiul actual demonstrează modificări ale funcției vaselor de sânge măsurate la nivelul genunchiului. Cu toate acestea, nu se cunoaște modul în care răspunsurile pot varia în funcție de vârstă sau de probleme cardiace.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180821/Simple-leg-exercises-may-prevent-heart-blood-vessels-disease-caused-by-sedentary-lifestyle.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *