O terapie revoluţionară care ajută copii cu ADHD

Spread the love

 

sursa youtube.com

ADHD este o tulburare comportamentala manifestata prin imposibilitatea copiilor de a se concentra asupra unor indeletniciri specifice vârstei.

Un studiu recent realizat folosind imagistica creierului in platforma ATENTIVmynd ™ Technology a demonstrat  ameliorări majore la copiii cu deficiență de atenție / tulburare de hiperactivitate (ADHD). In primul rand s-a constatat o ameliorare a simptomelor de atenție, în conformitate cu dovezile cumulative din alte 7 studii clinice anterioare.

Studiul intitulat “Interfața creier- computer în reteaua neuronală la copiii cu tulburare de deficit de atenție / hiperactivitate” este disponibilă online în revista  Psychiatry, publicată de Nature. Studiul a fost finantat de catre Consiliul National de Cercetare Medicala din Singapore. Intervenția a fost co-dezvoltată de Institutul pentru Infocomm Research, un institut de cercetare administrat de Agenția pentru Știință, Tehnologie și Cercetare din Singapore și ATENTIV, LLC, o companie terapeutică digitală de psihiatrie, care a dezvoltat intervenția într-o platformă de ATENTIVmynd ™ Jocuri.

Studiul privind imagistica creierului, parte a unui studiu mai mare, a vizat  172 de copii cu ADHD. Imaginile funcționale obţinute prin rezonanță magnetică în starea de repaus, împreună cu evaluarea clinică a simptomelor ADHD prin ADHD Scala-IV (ADHD RS-IV), au fost obținute la momentul inițial și la 8 săptămâni. Grupul de copii care a utilizat jocul din platforma ATENTIVmynd ™ a avut rezultate semnificativ mai bune în comparație cu grupul care nu a luat parte la acest joc.

“Acest studiu confirma mai multe cercetări anterioare la care au fost testati copiii cu ADHD. S-a constatat o schimbare a conexiunilor în reteua creierului, iar odată întraţi în acest program, creierul copiilor s-a apropiat de un creier cu dezvoltare normala. Folosirea jocului din platforma noastra a demonstrat o imbunatatire a simtomelor ADHD in privinţa abilităţilor copiilor pentru lectura, matematica si alte activităţi din rutina zilnică şi asta fără utilizarea de medicatie”, declara Jonathan Rubin, MD, MBA, Chief Medical Officer of ATENTIV, LLC

sursa https://www.news-medical.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *