Cercetătorii au spulberat un mit despre vaccinare

Un studiu care a cuprins mai mult de 80.000 de copii născuți pe o perioadă de 4 ani, a arătat că vaccinarea prenatală Tdap (tetanic, difteric, pertussis acelular) nu a fost asociată cu un risc crescut de tulburare a spectrului de autism la copii.
“Copiii prezintă un risc mai mare de deces în rândul oricărui subgrup de populație, după ce au contactat o infecție cu pertussis, o boală respiratorie extrem de contagioasă, cunoscută și sub numele de tuse convulsivă. Având imunitate scăzută, a devenit foarte important pentru femeile însărcinate să fie imunizate împotriva pertussis-ului”, a spus dr. Tracy A. Becerra-Culqui de la Departamentul de Cercetare și Evaluare din California de Sud și autorul principal al studiului. “Femeile gravide pot fi asigurate de acest studiu că nu există indicii privind un risc crescut de tulburare a spectrului de autism la copii, după expunerea prenatală la vaccinul Tdap”, a adăugat Becerra-Culqui.
Comitetul consultativ privind practicile de imunizare, care oferă îndrumări cu privire la utilizarea vaccinurilor, recomandă femeilor gravide să primească vaccinul Tdap pentru a preveni infecția cu pertussis, dar unele femei încă ezită. Rata incidenței tulburărilor de frecvență a autismului la copii a fost de 1,5% în grupul vaccinat și de 1,8% în grupul nevaccinat. Analizele datelor extrase din înregistrările medicale electronice au arătat că vaccinarea Tdap în timpul sarcinii nu a fost asociată cu o rată a riscului de tulburări de autism în cazul copiilor.
“Legătura dintre vaccinare și dezvoltarea autismului a fost respinsă de numeroase investigații științifice riguroase “, a spus autorul principal al lucrării, dr. Hung Fu Tseng, de la Departamentul de Cercetare și Evaluare.
Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180813/Prenatal-Tdap-vaccination-not-linked-with-increased-risk-of-autism-in-children-study-shows.aspx