A apărut un nou indicator al hipoglicemiei

Spread the love

 

 

Un nou studiu al Centrului de Cercetare Biomedicală LSU Pennington arată că un biomarker nou ar putea da noi răspunsuri necesare pentru crearea unui instrument de diagnosticare a eșecului autonom asociat hipoglicemiei (HAAF). În prezent, nu există un instrument obiectiv de diagnosticare pentru această afecțiune care, dacă este lăsată netratată, poate duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Hipoglicemia reprezintă o complicație majoră a diabetului de tip I și de tip II. Persoanele cu diabet zaharat pot avea dificultăți în autoadministrarea exactă a dozei de insulină, la momentul potrivit, pentru a menține concentrațiile de zahăr din sânge. Dacă insulina nu este administrată corect, indivizii încep să se confrunte cu serie de simptome, cum ar fi amețeli, dureri de cap și greață. Simptomele hipoglicemiei pot varia de la episod la episod, deoarece scăderea concentrației glucozei în sânge poate varia de la ușoară, medie până la severă. Simptomele se agravează pe masură ce nivelul glucozei sanguine scade. La persoanele sănătoase, glucoza sanguină se menține (între mese) în intervalul 70 pana la 110 mg/dl.

“O treime dintre pacienții cu diabet zaharat care au prezentat un episod sever de scădere a zahărului din sânge au murit în decurs de trei ani de la producerea acestui incident”, au declarat cercetătorii de la Johns Hopkins Bloomberg School of Health.

Oamenii de știință au descoperit că imagistica biomedicală ar putea oferi noi soluții cu privire la modul de măsurare a expunerii la accidente, la nivel de glucoză. Ei au decis să se concentreze nu pe absorbția de glucoză în creier în mod direct, ci pe modul în care creierul se adaptează după un episod de niveluri scăzute de glucoză.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180813/New-biomarker-may-provide-clues-to-create-diagnostic-tool-for-hypoglycemia-associated-autonomic-failure.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *