Au fost descoperite noi tipuri de neuroni

Spread the love
Sursă foto: https://www.psypost.org
Sursă foto: https://www.psypost.org

 

Potrivit unui studiu recent publicat în revista on-line Medical Xpress, cercetătorii de la Princeton Neuroscience Institute au reușit, cu ajutorul unor jucători de jocuri video, să creeze hărţi detaliate care conţin mai mult de 1.000 de neuroni, descoperind, cu ajutorul acestora, noi tipuri de neuroni.

„Acest muzeu este precum un atlas al creierului. Atlasele precedente ale creierului nu aveau funcţia de a vedea celule individuale sau un subset de celule. O altă noutate este aceea că nu este disponibilă doar morfologia lor, ci şi datele cu privire la funcţii”, a declarat dr. Alexander Bae de la Princeton Neuroscience Institute. Cea mai dificilă sarcină a cercetătorilor a fost de a oferi o mostră mică, dar suficient de complexă, încât să ilustreze structura creierului. De aceea, s-au folosit de celulele ganglionare de la retina unui şoarece. Circuitele neurale din retină efectuaează primii paşi pentru percepţie vizuală, iar retina creşte din acelaşi ţesut embrionar precum creierul.

Totodată, noua cercetare le-a permis oamenilor de știință să clasifice într-un detaliu mai ridicat aceşti neuroni. Dintre aceștia, şase par să fie noi, adică cercetătorii nu au găsit descrieri din literatura de specialitate cu care aceste tipuri să se potrivească.

 

Sursă: https://medicalxpress.com/news/2018-05-crowdsource-brain-gamers-neuron.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *