Noul test de sânge care poate prezice dacă pacienții cu cancer de prostată vor răspunde la tratamente

Spread the love
Sursă foto: http://theselectfewmd.com
Sursă foto: http://theselectfewmd.com

Oamenii de știință de la Institutul de Cercetare al Sănătății Lawson au creat un test de sânge care poate prezice modul în care pacienții cu cancer de prostată avansat vor răspunde la tratamente specifice.

În cadrul cercetărilor, oamenii de știință au folosit un test de biopsie lichid, dezvoltat de compania de diagnosticare moleculară Epic Sciences care examinează celulele tumorale circulante (CTCs) în probele de sânge de la pacienții cu cancer de prostată avansat, care decid dacă pacienții sunt nevoiți să treacă de la terapia de direcționare a hormonului la chimioterapie. CTC sunt celulele canceroase care părăsesc o tumoare, intră în sânge și invadează alte părți ale corpului, provocând răspândirea cancerului.

Noul test de sânge identifică dacă CTC-urile unui pacient conțin sau nu o proteină numită AR-V7 în nucleul celulei. Echipa de cercetare a descoperit că pacienții care au această proteină în sânge au răspuns cel mai bine la chimioterapie.

“Ne adresăm unei nevoi critice, prin validarea faptului că un test de sânge sau biopsie lichidă poate fi folosit pentru a selecta cea mai potrivită metodă de tratament”, a declarat dr. Alison Allan de la Institutul de Cercetare al Sănătătii Lawson.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180725/Study-Blood-test-can-predict-response-of-advanced-prostate-cancer-patients-to-treatments.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *