Cercetătorii au confirmat legătura dintre loviturile la cap și riscul apariției unei boli grave

Spread the love
Sursă foto: https://www.webmd.com
Sursă foto: https://www.webmd.com

 

În cadrul unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii, oamenii de știință au demonstrat faptul că o singură lovitură la cap, chiar și una superficială, poate favoriza apariția bolii Parkinson. Aceasta reprezintă o boală degenerativă, care survine în urma distrugerii lente și progresive a neuronilor.

Conform statisticilor, riscul de a fi diagnosticat cu boala Parkinson este cu 56% mai mare în urma unei „leziuni cerebrale traumatice uşoare”.

Pentru a demonstra acest fapt, oamenii de știință au demarat un studiu pe 326.000 de bărbați și femei, foști soldați americani. Jumătate dintre participanţi, cu vârste cuprinse între 31 şi 65 de ani, au suferit leziuni cerebrale uşoare, moderate sau severe, iar jumătate nu au trecut printr-o astfel de experienţă. S-a constatat că în decurs de 12 ani, 1.462 dintre veterani au dezvoltat această afcețiune. În comparaţie cu indivizii care nu au suferit lovituri la cap, cei care au suportat leziuni cerebrale au avut un risc cu 56% mai mare de a dezvolta această boală.

„Acest studiu subliniază importanţa prevenirii comoţiilor, monitorizarea pe termen lung a celor care au suferit comoţii şi necesitatea unor viitoare studii pentru investigarea altor factori de risc ai bolii Parkinson ce pot fi influenţaţi după ce o persoană suferă o contuzie”, a declarat doctor Raquel Gardner de la Universitatea din California.

 

Sursă: https://www.independent.co.uk/news/health/parkinsons-head-injury-risk-brain-causes-trauma-a8311396.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *