Tratament inovator pentru copiii care dezvoltă frecvent migrene

Spread the love
Sursă foto: http://pediatric-house-calls.djmed.net
Sursă foto: http://pediatric-house-calls.djmed.net

Durerile de cap reprezintă o afecțiune comună în rândul tinerilor și adulților. Ele afectează 12% dintre persoanele cu vârsta de 12 ani și peste. Genul acesta de afecțiuni pot fi perturbante, în special în rândul adolescenților și le poate afecta activitățile cotidiene.

Un nou tratament, minim invaziv, publicat de  Societatea de Radiologie Interventionala presupune blocarea ganglionului sfenopalatin intranazal, printr-o tehnică imagistică.

Terapia este minim invazivă și constă în introducerea unui cateter flexibil prin căile nazale până la ganglionul sfenopalatin (un set de nervi localizat posterior de cavitatea nazală și asociat cu migrenele), unde se administrează anestezic. Intervenția reduce nevoia de medicație și întrerupe ciclul de migrene severe.

Robin Kaye a efectuat 310 tratamente la 200 de pacienți cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani. Nivelul de durere al pacienților înainte de intervenție a fost înregistrat pe o scală de la 1-10. La zece minute după tratament, pacienților li s-a cerut să compare nivelul durerii. Cercetătorul a observat o scădere semnificativă a migrenelor, durerea fiind percepută la nivelul 2 pe aceeași scală de la 1 la 10.

            “Terapia poate fi efectuată cu ușurință, fără complicații și oferă o ameliorare rapidă a durerii, ceea ce este important pentru părinți, care doresc să-și vadă copiii fericiți și sănătoși”, susține Kaye.

„Acestă intervenție, efectuată într-un cadru ambulatoriu, de către un radiolog, poate reduce rapid și în condiții de siguranță o migrenă a copilului”, a declarat Robin Kaye, șef secție de radiologie intervențională în cadrul Departamentul de Imagistică Medicală de la Spitalul pentru copii Phoenix. Totodată, medicul a adăugat că nu este necesară internarea sau administrarea de medicamente, iar pacientul își poate relua în scurt timp activitățile zilnice.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/03/170306092757.htm

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *