Testul care poate descoperi cancerul pancreatic în stadii incipiente

Spread the love
Sursă foto: https://www.medicaljane.com
Sursă foto: https://www.medicaljane.com

Chiar dacă este relativ ușor de îndepărtat prin intervenție chirurgicală, cancerul pancreatic reprezintă unul dintre cele mai mortale forme de cancer. În 80% dintre cazuri, pacienții care suferă de cancer pancreatic sunt diagnosticați foarte târziu, motiv pentru care intervenția chirurgicală nu mai este o opțiune.

În urma unui studiu, cercetătorii au identificat două proteine ​​care ar putea ajuta medicii să diagnosticheze cancerul pancreatic mult mai repede și mai precis. S-a constatat că unele proteine din sânge au contribuit la creșterea capacității predictive a testelor actuale, folosite pentru detectarea cancerului pancreatic în stadiu incipient. Noua descoperire ar putea fi utilă pentru a diagnostica cancerul la persoanele care se confruntă deja cu un risc mai mare, din cauza antecedentelor familiale ale bolii. Chiar dacă în acest moment, acest test nu este suficient de precis pentru a fi folosit în clinici, rezultatele sale sunt promitătoare.

“Scopul nostru este identificarea precoce a cancerului pancreatic, deoarece eventualul tratament ar putea duce la o rată de supraviețuire de peste cinci ani”, afirmă dr. Ann Killary”

Oamenii de știință speră că cercetările ulterioare vor conduce la rezultate mai bune și, în cele din urmă, vor permite ca indicatorii noului test să fie utilizați în diagnosticarea bolilor.

 

Sursă: https://www.medicaldaily.com/pancreatic-cancer-diagnosis-2017-2-new-biomarkers-help-detect-deadly-cancer-412601

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *