S-A DESCOPERIT O NOUĂ CLASĂ DE ANTIBIOTICE

Spread the love
Sursă foto: https://foodrevolution.org
Sursă foto: https://foodrevolution.org

Compușii antibiotici reprezintă o clasă specială de peptide, care au nevoie de calciu pentru activitate antibacteriană.  Antibioticele dependente de calciu sunt capabile să atace bacteriile în multe moduri, fiind extrem de eficiente. Acestea pot viza formarea membranei celulare bacteriene și chiar distruge peretele celular.

Oamenii de știință de la Universitatea Rockefeller au descoperit o nouă familie de antibiotice, care omoară mai multi agenți patogeni și provine din moleculele prezente într-o mare varietate de soluri

Cercetătorii au căutat noi membri ai acestei familii de antibiotice și i-au testat împotriva celor mai cunoscuți agenți patogeni. Noile antibiotice, numite malacidine, au reușit să sterilizeze Staphylococcus aureus (stafilococul auriu) , rezistent la meticilină, iar bacteriile atacate cu această substanță nu au dezvoltat rezistență.

“Este imposibil să spunem când, sau chiar dacă, o descoperire a unui antibiotic precum malacidinele va ajunge în clinici. Este un drum lung și dificil de la descoperirea unui antibiotic și utilizarea sa zilnică”, a declarat Sean Brady pentru BBC News.

Pentru a înțelege mai bine modul în care sunt produși acești compuși peptidici și cum se pot exploata pentru combaterea bacteriilor, echipele de cercetători au analizat mai bine de o mie de probe de sol unice.

 

Sursă: http://www.iflscience.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *