CUM DEVINE UN BANAL SUC AJUTOR ÎN TRATAREA BOLILOR CARDIOVASCULARE

Spread the love
Sursă foto: https://www.artenediana.com
Sursă foto: https://www.artenediana.com

Sucul proaspăt de sfeclă creşte rezistenţa fizică a organismului şi îi poate ajuta în acest fel pe pacienţii cu insuficienţă cardiacă cărora li se recomandă un anumit program de exerciţii sportive.

Exerciţiile fizice sunt esenţiale pentru pacienţi cu diagnosticul de insuficienţă cardiacă cu fracţie de ejecţie scăzută (procentul de sânge care este pompat din ventricolul stâng în aortă). Aceşti bolnavi au probleme de respiraţie şi oxigenare a organismului şi au un consum mai ridicat de energie în perioadele de efort fizic.

Sfecla roşie conţine nitraţi naturali care influenţează pozitiv rezistenţa fizică a corpului. Nitraţii stimulează secreţia oxidul nitric, care dilată vasele de sânge şi contribuie astfel oxigenarea optimă a întreguui organism.

În plus, banala sfeclă are în compoziţia sa fibre, vitaminele B şi C, magneziu, acid folic, potasiu, fier şi fosfor iar printre beneficiile sucului de sfeclă de mai numără: purificarea sângelui, reducerea nivelului de colesterol, prevenirea anumite tipuri de cancer şi ajutor în dieta viitoarelor mame.

Sursa: https://alternativemedicine.com/beetroot-juice-supplements-may-help-certain-heart-failure-patients/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *