Dimineți fără cafea. Da, se poate!

Spread the love
Sursă foto: https://happydiva.ru
Sursă foto: https://happydiva.ru

Știu că după ani de zile de licoare magică, e greu să spui „Gata, de azi renunț la cafea”. Dacă totuși v-ați decis, iată mai jos câteva sfaturi pentru o tranziție mai ușoară:

Mișcarea. Câteva exerciții ușoare în fiecare dimineață vă pun sângele în mișcare și vă dau energia necesară începutului de zi. Iar dacă alegeți o tură de alergare, vă garantăm că la întoarcerea acasă, nu veți întinde mâna după cana de cafea ci mai degrabă veți prefera un pahar cu apă.

Dacă totuși nu puteți renunța la obiceiul cafelei, înlocuiți-o cu ceai verde. Antioxidanții din ceai ajută la menținerea aspectului tânăr al pielii, accelereză metabolismul (excelent în curele de slăbire) și întărește sistemul imunitar.

Un somn odihnitor. Aceasta înseamnă un orar riguros de somn, 7- 8 de odihnă peste noapte, un spațiu bine aerisit, fără televizor sau computer chiar înainte de a pune capul pe pernă și fără alcool înainte de a merge la culcare.  Pe scurt, un dormitor cu aer curat și fără stimuli de lumină sau zgomot.

Nu săriți masa de dimineață. De cele mai multe ori, pofta de cafea ascunde un nivel scăzut de zahăr în sânge. Mâncați cereale, nuci, alune de pădure sau fistic, ouă sau lactate.

Rezumând, iată regulile unei vieți fără cafea: după un somn liniștit,  faceți un pic de mișcare, mâncați un mic dejun sănătos pe care il terminați cu o cană de ceai verde. Și nu în ultimul rând, ieșiți din casă în lumina soarelui.

 

Sursa http://www.canadianliving.com/health/prevention-and-recovery/article/5-ways-to-wake-up-without-your-morning-cuppa-joe

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *