Patru metode pentru reducerea varicelor

Spread the love
Sursă foto: www.chirurgie-vasculara.ro
Sursă foto: www.chirurgie-vasculara.ro

Venele varicoase sau varicele cum sunt ele denumite popular afectează peste 50% dintre femeile din România şi aproape 30% dintre români. La nivel mondial, peste jumătate din populaţia planetei trecută de 50 de ani, suferă de această afecţuine.

Varicele nu pun în pericol viaţa pacienţior dar crează un disconfort cert prin durerile pe care le provoacă. Persoanele predispuse la acest tip de afecţiune simt la început  o senzaţie de greutate  la nivelul gambelor, de arsură , venele se dilată inestetic şi devin dureroase.

Printre cauzele apariţiei varicelor, specialiştii amintesc statul îndelungat în picioare, sarcinile repetate, sedentarismul, constipaţia, ereditatea  şi nu în ultimul rând,  vârsta pacientului. Odată cu trecerea anilor, venele îşi pierd din elasticitate iar capacitatea lor de a se contracta şi de a permite sângelui să circule se reduce semnificativ.

Tratamentul presupune o intervenţie chirurgicală sau cu laser urmat de recuperare sub supraveghere medicală.

Totuşi apariţia varicelor poate fi prevenită sau întârziată urmând un stil de viaţă sănătos:

Mişcarea. Exerciţiile regulate  pun sângele în circulaţie, reduc inflamaţia venelor şi cresc elasticitatea lor. În plus, sportul împiedică apariţia obezităţii, una dintre principalele cauze ale varicelor.

Aliementaţia corespunzătoare.

Evitaţi pe cât posibil lactatele, alcoolul şi zahărul. Mâncaţi alimente bogate în fibre şi antioxidanţi, care ajută la tranzitul digestiv şi împiedică apariţia constipaţiei.

Uleiurile esenţiale.

Acestea au efect benefic asupra circulaţiei sângelui  şi reduc inflamaţiile. Uleiul esential de chiparos este una dintre cele mai bune opţiuni în tratarea naturistă a varicelor;  alte uleiuri esențiale recomandate sunt cele mentă, lavandă sau din arborele de ceai.  Cel mai simplu tratament presupune masarea blândă, de două ori pe zi, vreme de 4 săptămâni,  a zonelor dureroase.

Nu uitați însă: pentru orice metode ați opta, se impune în prealabil o vizită la medicul specialist și stabilirea împreună cu acesta  a tratamentul optim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *