CUM OBȚINEM O DANTURĂ DE VIS

Spread the love
Sursă foto: http://www.femalefirst.co.uk/
Sursă foto: http://www.femalefirst.co.uk/

 

Un zâmbet larg cucerește pe oricine iar o porție de râs din toată inima a devenit o adevărată terapie antistress. Dar cum ai putea să cucerești pe cineva cu un zâmbet dacă dantura ta nu arată impecabil?
Iar sănătatea dinților începe cu prevenția. Nu doar că este mai ușor de făcut și mai ieftină, este și mult mai puțin dureroasă decât repararea efectelor igienei detare deficitare.
Medicii stomatologi recomandă un detartraj profesionist trimestrial sau măcăr o dată la 6 luni. Țineți astfel sub control eventualele infecții și împiedicați răspândirea lor din gură în tot restul corpului.
Pasul unu: igiena personală. Periați-vă dinții de măcar două ori de zi: dimineața și seara, înainte de culcare. Fiecare ședință ar trebui să dureze aproximativ 5 minute. Folosiți periuța și pasta de dinți, ață dentară sau periuțe interdentare pentru îndepărtarea riguroasă a oricăror resturi alimentare. Încheiați cu un minut de clătire cu apă de gură. Prin toată această acțiunea ați înlăturat din caviatea bucală bacteriile și urmele de zahăr, factorii principali responsabili de apariția cariilor. Schimbați periuțele de dinți o dată la trei luni.
Pasul doi: vizita la medic. Nu săriți viyita din program motivând eventuale probleme financiare. Amintiți-vă constant că e mai ieftin să revii decât să repari. Medicul stomatolog va efectua o curățare în profunzime a danturii, va analiza starea gingiilor dvs și va observa din timp orice problemă a dinților și a cavității bucale.
Pasul trei: Tratați imediat orice problemă dentară. Va costa mai puțin, va dura mai puțin, va fi mai puțin dureros decât o afecțiune neglijată îndelung.
Medicii avertizează că o dantură bolnavă nu permite o masticație corectă și de aici pornesc o serie de maladii grave cum ar fi cele digestive și cardiovasculare iar infecțiile pornite din canalul nervului dentar pot afecta aparatul auditiv, vizual sau pot duce la obstrucționarea căilor respiratorii, pot declanșa dureri osoase și sinuzite.
Nu uitați: Nu tipul de pastă de dinți sau periuțele sunt factorii cei mai impornați. Frecvența, durata și periajul corect sunt elementele care contribuie la o igienă orală eficientă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *