Medicamente inovative pentru o boală a inimii

Spread the love
Sursă foto: www.zf.ro
Sursă foto: www.zf.ro

 

Contracțiile ventriculare premature (extrasistole) reprezintă bătăi anormale, suplimentare care încep într-una din ventricule (camerele inferioare ale inimii) și care afectează ritmul cardiac. Acest tip de contracții sunt foarte des întâlnite, apărând într-un moment sau altul al vieții la un mare număr de persoane

Medicamentele antiaritmice actionează prin influențarea activității electrice miocardice. Pe scurt, această activitate se caracterizează prin apariția periodică a unor potențiale de acțiune, datorate unor curenți ionici, produși prin mișcarea ionilor respectivi prin niște canale aflate în membrana celulei. Se cunosc trei tipuri de astfel de curenți: de sodiu, de potasiu și de calciu.

Medicamentele antiaritmice de clasă IC (IC-AADs) pot suprima efectiv contracțiile ventriculare premature (PVC). Cu toate acestea, IC-AADs cresc mortalitatea la pacienții cu PVC și disfuncția ventriculară stângă după infarctul miocardic. Dacă IC-AAD-urile pot fi utilizate în siguranță pentru tratamentul cardiomiopatiei provocate de contracția ventriculară precoce (PVC-CM), trebuie să fie stabilită.

Scopul acestui studiu a fost de a determina siguranța și eficacitatea IC-AAD la pacienții suspectați de a avea PVC-CM.
Dosarele medicale electronice de la Spitalul Universității din Pennsylvania au fost testate pentru a identifica toți pacienții suspectați de a avea PVC-CM tratați cu flecainidă sau propafenonă. Studiile clinice, electrocardiografice și imagistice au fost revizuite

Douăzeci de pacienți suspectați de a avea PVC-CM au fost tratați cu IC-AADs.
La pacienții suspectați de a avea PVC-CM, IC-AAD-urile au suprimat efectiv PVC-urile, ceea ce a dus la recuperarea FEVTa (fracția medie de ejecție a ventriculului stâng) în majoritatea cazurilor.

Nu au apărut evenimente adverse în această mică cohortă.

 

 

Sursa:  http://www.heartrhythmjournal.com/article/S1547-5271(17)31439-X/fulltext

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *