CE NU ȘTIAI DESPRE INFERTILITATE

Spread the love
Sursă foto: https://www.deccanchronicle.com
Sursă foto: https://www.deccanchronicle.com
Infertilitatea feminină poate avea cauze genetice sau anumite afecțiuni cum ar fi fibroame uterine, insuficiență ovariană. Un alt factor decisiv este și vârsta înaintată a mamei. În plus, munca fizică grea sau stersul influențează negativ obținerea sarcinii mult dorite.
Când e vorba de fertilitate cu probleme, medicii iau în calcul următoarele elemente:
⦁ Indicele de masă corporală al pacientei și partenerului. Obezitatea unuia dintre parteneri crește cu aproape 60% perioada pe infertilitate în comparație cu perechile care au o greutate normală.
⦁ Stresul. Un studiu efectuat în 2014 vreme de un an și cu participarea a 400 de cupluri a arătat că femeile cu un nivel ridicat de alfa-amilază, o enzimă care marcheaza răspunsul sistemului nervos la anumiți factori sociali, aveau un risc dublu de infertilitate comparativ cu restul participantelor. Medicii au recomandat în aceste cazuri yoga, meditație și psihoterapie.
⦁ Exercițiile fizice în exces. Sportul ete indicat chiar și în cazul viitoarelor mame dar cu măsură și sub supravegherea unui instructor specializat. În 2012, un experiment care a inclus 3600 de paciente cu vârste între 18 și 40 de ani, cu greutate corporală medie, care aveau un program intensiv de exerciții fizice a raportat că aceste femei au rămas însărcinate mai greu decât cele care au preferat exercițiile fizice de intensitate medie.
⦁ Sedentarismul. În cazul bărbaților, o perioadă îndelungată pe canapea (mai mult de 20 de ore săptămânal), în fața televizorului sau a computerului, poate cauza o spermă cu cantități scăzute de spermatozoizi (până la 44% mai mică)
⦁ Alimente grase sau procesate. Cu cât cantitatea este mai mare cu att riscul de infertilitate crește. Specialiști au studiat în 2014 dietele unui grup de 200 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani. O parte dintre ei au declarat că preferă carnea procesată (mezeluri, hamburgeri); restul grupului prefera carnea slabă de vită sau pui. Medicii au atras atenția că sperma primilor pacienți avea un număr mai mic de spermatozoizi decât a celorlalți viitori tați.
⦁ Fumatul. Poate să reducă cu 13% șansele de a rămâne însărcinată. Fumatul accelerază procesul de îmbătrânire al organismului. Determină ovarele să încetinească procesul de maturare a ovulelor iar în cazul bărbaților, fumatul alterează capacitatea de a produce sperma care să poată fecunda cu succes.
Sursa: http://time.com/4663670/trouble-getting-pregnant-fertility/?xid=time_socialflow_twitter&utm_campaign=time&utm_source=twitter.com&utm_medium=social

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *