12 MITURI DESPRE CANCER, DISTRUSE

Spread the love
Sursă foto: http://assets.sport.ro
Sursă foto: http://assets.sport.ro

 

Institutul National al Cancerului a analizat fapte recente privind cercetarea cancerului şi s-a axat pe unele dintre cele mai comune concepţii greşite.

Prezentăm 12 fapte care vor arunca o nouă lumină asupra problemei.

     1. Este cancerul o boală contagioasă?

Cancerul nu este contagios. Poate fi transmisă de la o persoană la alta numai într-un singur caz: în timpul transplantului de organe și țesuturi.

     2. Poate provoca răspândirea celulelor maligne o biopsie sau o îndepărtare a tumorii ?

O astfel de probabilitate este destul de mică. Pentru a evita riscurile, chirurgii respectă reguli stricte și proceduri speciale.

     3. Telefoanele mobile provoacă cancer?

Nu este confirmată de nici o cercetare științifică. Cancerul provoacă mutații genetice, iar radiația cu frecvență joasă a telefonului mobil nu poate afecta un genom.

     4. Sunt remediile naturiste bazate pe plante capabile să trateze cancerul?

Nu. Unele medicamente pot ajuta oamenii să facă față efectelor secundare ale tratamentului pentru cancer. Nu există studii care să demonstreze că medicina pe bază de plante poate trata cancerul.

     5. Vopseaua pentru păr poate cauza cancerul ?

Nu există date care să arate că colorantul pentru păr crește riscul de apariție a cancerului. Dar unele cercetări demonstrează că hairstyliştii care lucrează foarte mult cu coloranți pentru păr sunt mai predispuși la cancer de vezică urinară

     6. Poate dieta dvs. să influențeze dezvoltarea cancerului?

Studiile recente au arătat că, dacă vă schimbați dieta și începeți să consumați mai multe legume și fructe, probabilitatea de dezvoltare a tumorilor maligne scade cu 80%.

     7. Pot deodorantul și antiperspirantul cauza cancer de sân?

Nu. Substanțele din deodorant și antiperspirant nu afectează modificările țesutului mamar.

     8. Poate fi moștenit cancerul?

Doar 5-10% din bolile canceroase se dezvoltă ca rezultat al mutațiilor care sunt transmise altor generații. Celelalte 90-95% dintre bolile canceroase apar din cauza mutațiilor legate de îmbătrânire sau de influența factorilor de mediu.

     9. Radiația electromagnetică provoacă boli oncologice?

Conform celor mai recente cercetări, răspunsul este: “Nu.” Pereții casei tale sunt suficienți pentru a te proteja de radiațiile electromagnetice.

     10. Poate duce stresul la cancer?

Starea emoțională a oricărei persoane bolnave este instabilă. Oamenii optimişti stau activi şi păstrează legătura cu lumea şi asta ii ajută să faca fata bolii lor. Nu există informații care să dovedească o relație între starea emoțională și riscul dezvoltării cancerului.

     11. Indulcitorii artificiali provoacă boli oncologice?

Nu. Unele cercetări privind siguranța la zaharină au arătat că consumul acestor produse nu cauzează cancer. Toţi îndulcitorii sunt aprobați de FDA.

     12. Consumul mare de zahăr ajută dezvoltarea cancerului?

Nu, dar sa dovedit că celulele canceroase consumă mai mult glucoză decât cele normale. Nu există date care să dovedească faptul că dulciurile duc la cancer. Și nu există date care să dovedească faptul că refuzul de a consuma zahăr contribuie la recuperare.

 

Sursa: https://brightside.me

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *