Încă 9 medicamente pe lista celor compensate sau gratuite

Spread the love
Sursa foto: drexel.edu

 

Guvernul a introdus încă 9 molecule pe lista medicamentelor compensate sau gratuite de care beneficiază asigurații.

Această măsură are scopul să asigure accesul la tratament cu medicamente noi inovative, pentru cât mai mulți pacienți diagnosticați cu afecțiuni pentru care nu există metode de tratament satisfăcătoare.

Cele 9 medicamente nou introduse în lista vor fi compensate 100% și vor fi prescrise asiguraților tratați în ambulatoriu. De aceste medicamente beneficiază bolnavii cu proceduri intervenționale percutane, numai după implantarea unei proteze endovasculare (stent), bolnavii care se află în tratamentul ambulatoriu al unor grupe de boli transmisibile – Subprogramul de tratament și monitorizare a persoanelor cu infecție HIV/SIDA, bolnavii cu psoriazis cronic sever (plăci), bolnavii cu mielom multiplu și cei suferinzi de diabet zaharat, înscriși în programul național.

Pentru aceste denumiri comune internaționale, se estimează ca, în anul 2017, decontarea se va încadra în bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate alocat medicamentelor care fac obiectul contractelor cost-volum / cost-volum-rezultat, respectiv bugetul alocat medicamentelor pentru boli cu risc crescut utilizate în programele naționale de sănătate curative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *