SEMNALELE transmise de corp cu o luna inainte de un atac de cord

Spread the love
Sursa foto: www.sciencedaily.com

 

SEMNALELE transmise de corp cu o luna inainte de un atac de cord

American Heart and Stroke Association a anunțat că bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale sunt cauza numărul unu a deceselor în întreaga lume, iar dintre acestea majoritatea suferă de atacuri de cord pentru prima dată sau recurente. Doar în Statele Unite, peste 700.000 de oameni suferă de atacuri de cord în fiecare an și peste 100.000 dintre acei oameni nu se recuperează.

Atacurile de cord sunt un rezultat fie al influxului redus de sânge sau a unui blocaj arterial.

Deși datele colectate dezvăluie un număr impresionant de mare de boli cardiovasculare în ultimii ani, există o serie de simptome-cheie pe care o persoană le poate experimenta mult înainte ca un atac de cord să îi pună viața în pericol, notează healthynatural.me. Cunoaşterea acestor simptome poate îmbunătăți șansa de a supraviețui unui astfel de eveniment… cardiac.

Iată câteva dintre simptome cruciale care apar cu o lună înainte de a avea un atac de cord:

 

Slăbiciune

Cu aproximativ o lună înainte, persoana poate avea o rezistență fizică scăzută, poate simți o slăbiciune a mușchilor, o oboseală inexplicabilă apărută din senin, care te lasă practic fără vlagă. Toate acestea apar ca rezultat al circulației reduse prin artere.

 

Amețeli

Când circulația sangvină nu mai funcționează cum trebuie, creierul poate fi privat de cantitatea de sânge necesară tot timpul, ceea ce duce la amețeli sporadice.

Semnalul de alarmă transmis de organism prin apariția gustului metalic din gură

 

Frisoane

După amețeli, un alt simptom care poate anunța un atac de cord sunt frisoanele. Fără o circulație sangvină adecvată, persoana se poate simți rece, transpirată și cu un tonus general scăzut.

 

Dureri localizate în anumite părți ale corpului

Doctorul trebuie contactat imediat ce persoana simte orice fel de durere în piept sau în alte părți ale corpului precum brațe, spate și umeri. Durerea și presiunea în piept sunt simptomele principale ale unui atac de cord, deși femeile câteodată simt durerea în stomac.

 

Răceală

Dacă împreună cu aceste simptome apare și o răceală, aceasta poate fi un alt indicator al sistemului care se chinuie să funcționeze mai departe cum trebuie și nu este un simptom, mai ales în coincidență cu celelalte, nu ar trebui ignorat.

 

Oboseala constantă

În afară de o slabiciune fizică a corpului, un alt simptom foarte important este oboseala constantă. Aceasta apare ca rezultat al circulației sangvine scăzute, iar persoana are senzația de oboseală pentru că inima muncește foarte mult pentru chiar și cele mai simple activități.

Greutate în a respira normal

Când circulația sangvină este redusă, plămânii, la fel ca toți ceilalți mușchi, nu mai pot funcționa cum trebuie, iar persoana resimte această problemă sub forma dificultății de a respira.

 

Alte simptome

Alte simptome asociate cu atacurile de cord sunt și: greața, indigestia, arsura stomacală și durerea abdominală.

 

Reducerea stresului, consumului de alcool și tutun și practicarea unui sport sunt unele din cele mai bune metode de a preveni un atac de cord, dar dacă se ajunge la punctul respectiv, recunoașterea simptomelor poate fi un ajutor incredibil în a preveni un atac de cord fatal.