Schimbare majoră pentru operația tiroidiană și paratiroidiană prin utilizarea anesteziei locale cu un dispozitiv inovativ.

Spread the love
Sursa http://www.hospitalhealthcare.com
Sursa http://www.hospitalhealthcare.com

Un sistem ultrasonografic Fujifilm SonoSite SII a jucat recent un rol-cheie într-o procedură inovatoare care permite intervenții chirurgicale tiroidiene fără utilizarea anesteziei generale.
Dr. Rüdiger Eichholz, anestezist  din Stuttgart, a explicat: “Am fost abordați cu un caz neobișnuit: o tânără care are nevoie de o intervenție chirurgicală tiroidiană, dar care nu dorește să aibă un anestezic general din cauza unui traumatism medical din copilărie.  Iar asta ne-a determinat să căutăm soluţii aleterbnative. Am luat în calcul posibilitatea folosirii unui bloc de ghidare cu ultrasunete a căii nervului cervical – o tehnică frecvent utilizată pentru endarterectomiile carotide –  şi l-am folosit şi în chirurgia tiroidiană.  Dacă foloseam anestezia locală clasică puteam avea complicații , cum ar fi dificultăți de respirație sau dificultăți la înghițire sau la blocarea trunchiului simpatic cervical “.
Acelaşi specialist a precizat că  noua tehnică s-a folosit cu succes si în alte cazuri .  Un alt avantaj al noului tip de anestezie este  că pacienții sunt pe deplin conştienţi în timpul sau imediat după intervenția chirurgicală,  nu simt nici o durere. În plus timpul  de recuperare este mult mai mic , aşa că anestezia cu sistemul ultrasonografic Fujifilm SonoSite SII oferă o alternativă la anestezia generală pentru intervențiile chirurgicale tiroidiene și paratiroidiene.

sursa http://www.hospitalhealthcare.com