O nouă terapie aprobată în Europa pentru bolnavii cu BPOC

Spread the love
Sursa: www.hospitalhealthcare.com
Sursa: www.hospitalhealthcare.com

BPOC este o boala respiratorie cronică ce afectează atât bronhiile (bronsita cronica) cât şi plamânii (emfizem) şi se manifestă prin îngustarea progresivă şi ireversibilă a bronhiilor, ceea ce generează o scadere progresivă a capacitătii respiratorii, printre cei afectaţii fiind mulţi dintre foştii şi actualii fumători.
GlaxoSmithKline și Innoviva, Inc  anunță că reprezentanţii Comisiei Europeane au acordat autorizație de introducere pe piață pentru Trelegy Ellipta ca tratament de întreținere pentru pacienții adulți cu  BPOC care nu răspund corespunzător la tratamentele clasice pe o combinație de corticosteroid inhalator și beta2-agonist cu acțiune îndelungată.

Potrivit hospitalhealthcare.com , Trelegy Ellipta este prima terapie triplu inhalatorie , care se foloseşte DOAR o singură dată pe zi.  Cum BPOC este o boala care nu mai da înapoi, tratamentul nu face altceva  decât sa stopeze declinul parametrilor spirometrici (VEMS) şi să amelioreze dispneea de efort resimtită de pacient. Până la aprobarea lui Trelegy Ellipta, pacientul era obligat să folosească mai multe inhalatoare zilnic, însă această terapie nouă permite aceleaşi rezultate printr-o singură folosire
Sursa www.hospitalhealthcare.com